Orari mësimor i përditësuar, java IV, viti akademik 2022-2023 | FAU UPT
Fakulteti i Arkitekturës dhe Urbanistikës
Universiteti Politeknik i Tiranës

Njoftohen të gjithë studentët e FAU se duke nisur nga data 3 Nëntor 2022, fillon aplikimi për Bursë Financiare dhe Përjashtimi nga tarifa vjetore e shkollimit për vitin akademik 2022-2023, për kategorinë “Student në nevojë” sipas formularëve të plotësimit, shoqëruar me dokumentacionin provues të tyre, dorëzuar nga studenti në zyrën e financës.

Pagesa e Bursës Financiare për studentët përfitues që apikojnë brenda datës 1 Dhjetor 2022, do jetë që nga data e aplikimit të tyre dhe për studentët të cilët aplikojnë pas datës 1 Dhjetor 2022, pagesa e Bursës Financiare do jetë sipas akteve ligjore në fuqi.

Universiteti Politeknik i Tiranës, shpall 3 (tre) vende pune për personel ndihmësakademik pranë Fakultetit të Arkitekturës dhe
Urbanistikës në pozicionet “Specialist IT”, “Sekretare Mësimore”, si dhe “Specialist i SBC, ALUMNI dhe Karrierës”.

Kriteret dhe afatet e aplikimit i gjeni në dokumentin e mëposhtëm:

Ky event u organizua nga FAU dhe Expocity, ku Union Bank ishte sponsor i Konkursit ”Ndërto të Ardhmen”, me pjesëmarrjen e studentëve të Fakultetit të Arkitekturës dhe Urbanistikës, ku çmimet u ndanë në ditën e tretë të panairit ” Build and Live Smart Expo 2022″ në Expocity Albania.
Çmimet ishin këto:
Vendi i parë
Fiona Nepravishta
Tema: Adaptim i ish Kombinatit Tekstil në Tiranë
Udheheqës: Prof. Alberto FERLENGA, Dr. Eled FAGU

Vendi i dytë
Gresian Shema
Underground Tirana – Projektimi i një qendre kulturore (Hub) duke eksploruar Underground Architecture (Groundscape)
Udheheqës: Prof.Asoc. Denada Veizaj

Vendi i tretë
Jani Toçi
Kompleks banimi social në Paskuqan, një qasje modulare eficiente dhe fleksibël në hapesirë dhe kohë
Udheheqës: Dr. Gjergj Islami

Çmimet e fituesve në vendet e para ishin:
600 € për klasifikimin e parë
400 € në klasifikimin e dytë
200 € për vendin e 3-të
Juria shqyrtoi në mënyrë individuale propozimet dhe pas një pikëzimi të përgjithshëm mbi elemntët kyç të kompozimit nxorri edhe diplomat fituese.
Ajo ishte e perbere nga:
Prof. Dr. Armand Vokshi
Prof. Ascoc. Denada Veizaj
Doriana Bleta
Dr. Jonila Prifti
Dr. Irina Branko
Dr. Entela Daci
Petrit Hazbiu
Fatlinda Murthi

Fau falënderon përzemërsisht Expocity dhe Union Bank për sponsorizimin e këtij Konkursi, me dëshirën për ta bërë edhe më mirë vitin e ardhshëm.

#UnionBank #JetoPlotësisht #sponsorship #supportstudents #SmartCities #architecture #competition #awardsceremony

Momente nga përmbyllja e programit Summer School “Designing Together”, organizuar nga Bashkia Tiranë, AKPT dhe Qendra Marrëdhënie.
Faleminderit për punën e kryer skuadrës:
Greis Malaj
Enxhi Keri
Alesia Zeneli
Elidona Uka
Jani Toçi
Samet Shahini
Kristela Bisha
Sara Koçi
Xhesika Veizi

https://forms.gle/HayrgPB9cuS8Lhks9

Qendra për Hapje dhe Dialog (COD) do të organizojë një maratonë
idesh mbi rijetësimin e një prej hapësirave të COD-it, me pjesëmarrjen e studentëve
të degëve të arkitekturës.

Aktiviteti do të shtrihet në harkun
kohor të tre ditëve ku pasi studentët do të njihen me ambientet e COD-it ku dhe do t’u prezantohet koncepti i krijimit të
qendrës, do të grupohen sipas një shorti rastësor, duke u ndarë në grupe me nga dy persona.

Sfida do të jetë rikrijimi i njërës prej hapësirave të COD-it, ​​e cila duhet të promovojë ndërveprimin social, kreativitetin, ndjesinë e hapjes dhe transparencës, dhe karakterin unik/të veçantë.
Studentët do të punojnë në ambjentet e Bibliotekës së Kryeministrisë përgjatë orarit 09:30 – 17:30.

Prezantimi i projekteve do të zhvillohet më datë 21 nëntor 2022, ku një juri e specializuar do të votojë projektin më të mirë. Fituesit do të shpërblehen me një dhuratë.

Informacione plotësuese mbi eventin, çfarë duhet të keni me vete para se të bëheni pjesë:

  • Energji dhe dëshirë për të bashkëpunuar me të rinj, kolegë të panjohur
  • Një laptop personal
  • Veshje formale

Nëpërmjet këtyre imazheve, Fau fton të gjithëve të vizitoni ekspozitën për “DIPLOMËN MË TË MIRË”.
Ky event është organizuar nga FAU dhe Expocity me diplomat e paraqitura në konkursin me temë “Ndërto të ardhmen” për të gjithë studentët e diplomuar në Fau në vitet 2020-2021 dhe 2021-2022. Ekspozita do të jetë e hapur në ambientet e Expocity në datat 27 – 29 Tetor.
Rezultatet do të shpallen më:
29 Tetor 2022
Ora 11.00
Expocity
Çmimet që do të fitohen do të jenë të llojeve të ndryshme. Çmimet e fituesve në vendet e para:
600 € për klasifikimin e parë
400 € në klasifikimin e dytë
200 € për vendin e 3-të
Të gjithë fituesit dhe ata të “20 ZGJEDHJET MË TË MIRA”, do të marrin një certifikatë nderi pjesëmarrjeje dhe publikim ne rrjetet sociale të FAU.
Juria eshte e perbere nga:
Prof. Dr. Armand Vokshi
Prof. Ascoc. Denada Veizaj
Doriana Bleta
Dr. Jonila Prifti
Dr. Irina Branko
Dr. Entela Daci
Petrit Hazbiu
Fatlinda Murthi

BIM FOR DESIGNERS, workshop-i i organizuar në bashkëpunim me studion veroneze BIMLAB s.r.l. Italy në kuadër të lëndëve të komunikimit grafik, u mundësoi pjesëmarrësve thellimin mbi konceptin e projektimit përmes BIM, teknologjive të mbledhjes së të dhënave përmes skanimit laser dhe ndërthurjes së formave virtuale të komunikimit. Në përfundim të aktivitetit 2-ditor u shpërndanë edhe certifikatat e pjesëmarrjes.

Fakulteti i Arkitekturës dhe Urbanistikës
Universiteti Politeknik i Tiranës
Rr. Muhamet Gjollesha, 54, Tiranë

tel/fax: +355.(0)4.2229045
info@fau.edu.al

Evolve Web Agency

Evolve Web Agency