Fakulteti i Arkitekturës dhe Urbanistikës (UPT)
në bashkëpunim me, Instituti Italian i Kulturës dhe Ambasada e Italisë në Tiranë,
me Bashkinë e Durrësit
dhe qendrat kulturore Harabel dhe BERC,

organizojnë një nismë kulturore në Vilën Mbretërore në Durrës.

TEMPO SOSPESO

Pikëtakime kulturore mesdhetare

Programi:

  • Prezantim nga Arkitekti Paolo Di Nardo “Dizajni. Mutacioni Mesdhetar”
  • Muzika nga Vivaldi e Tartini
    interpretuar nga:
    Abigela Voshtina, violinë
    Jusuf Beshiri, klaviçembalo
  • Ndërhyrja artistike nga Harabel Contemporary

22.09.2022 ora 18:00
Vila Mretërore e Durrësit

Mbrëmja e veçantë synon krijimin e një momenti me vëmendjeje të dedikuar mbi vilën, një monument i rëndësishëm arkitekturor shqiptar, i pasur me elementë historikë, volumorë dhe stilistikë, derivat i lidhje të ngushta të kohës me Italinë.
Vila, e cila nuk është në përdorim prej kohësh, do të gjallërohet nga ky event, i cili synon të afrojë pjesëmarrësit të qasen jashtë e brenda saj duke përjetuar një vend magjik, si nga pikpamja arkitektonike ashtu dhe nga peizazhi unik.

Konfirmoni prezencën duke plotësuar formularin:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdOQE9uoGjyjzSTiaQ46egF1_grYWqxY_2vZfdE8VPX_fgQ9A/viewform?fbclid=IwAR0R3u_5ki1n4sUp0KJ42uOVQOjefxUX49HMmEqObvFE_NlWC3SbiicIZXA