Erasmus+

 • Anhalt University, Gjermani
 • Eastern Mediterranean University, RTQV
 • ESTP Paris, Francë
 • Politecnico di Bari, Itali
 • Politecnico di Torino, Itali
 • Università IUAV di Venezia, Itali
 • University of Nyse, Poloni
 • University of Oreadea, Ruman
 • “Gh. Asachi” Technical University of Iasi, Rumani
 • Piraeus University of Applied Sciences, Faculty of Engineering (FENG)

KONFERENCA/SEMINARE, WORKSHOP-E, EKSPOZITA

2020

2020- EKSPOZITE ME PUNIMET ARTISTIKE TE STUDENTEVE TE FAU

Qendra Rinore e Tiranes

23-27 Janar 2020

Qendra Rinore e Tiranës në bashkëpunim me FAU organizuan një ekspozitë te studenteve te vitit te pare në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Edukimit.

2020- Ekspozite e studenteve te FAU

FAKULTETI QE DUAM

Qendra Rinore e Tiranes

3-7 Mars 2020

Ekspozite me punimet e studenteve te Vitit te 5-te ne kuadrin e lendes “Adaptim Arkitektonik” me projekte te rehabilitimit te infrastrukturës universitare te Fakultetit te Arkitekturës dhe Urbanistikes, Fakultetit te Inxhinierisë se Nderimit dhe Fakultetit te Gjeologji Minierave te Universitetit Politeknik te Tiranes, mbas dëmtimeve te Tërmetit të Nëntorit 2019.

2019

IFAU19 – 3rd International Forum for Architecture and Urbanism

Modernization and Globalization

Challenges and Opportunities in Architecture, Urbanism, Cultural Heritage

November 21-23, 2019, Tirana

 

2019 – Architectural Design  

Workshop ndërkombëtar organizuar në bashkëpunim me  Dipartimento di Architettura e Design, Universita degli Studi di Genova me tematikat e mëposhtme:

 • Zona e ish Centralit Elektrik
 • Hartimi i projektit te një zone urban brenda qytetit të Tiranës
 • Muzeumi i historisë urbane të qytetit te Tiranes
 • Kampusi i Ri Universitar i Arteve

2019 -Lazarat. Rethinking of a cannabis Capital.

Workshop ndërkombëtar dhe Ekspozite zhvilluar në bashkëpunim me Universitetin Politeknik të Torinos dhe Agjencinë Kombëtare të Planifikimit të Territorit.

2019 – Cities in Dialogue: Urban Rooms in Transition

Workshop ndërkombëtar zhvilluar në bashkëpunim me Istambul Technical University

 

2019 – Çmimi i Arkitekturës Toskane 2017 – Premio Architettura Toscana 2017

Ekspozite zhvilluar në bashkëpunim me Institutin Italian të Kulturës dhe Shoqatën e Arkitektëve të Shqipërisë

2018

IFAU 2018 – 2nd International Forum on Architecture and Urbanism

Fragility of Territory. Landscapes_Cities_Architecture

November 8 – 10, 2018, Pescara, Italy  

Konferencë ndërkombëtare e organizuar në bashkëpunim me Università G. d’Annunzio – Dipartimento di Architettura, Pescara (DdA)

2018 Challenges of Education in Architecture

Seminar ndërkombëtar i zhvilluar në bashkëpunim me ETH Zurich, ETSAB Barcelona, Istanbul Technical University, IUAV University of Venice, Politecnico di Milano, Politecnico di Torino

2018 – Under Pressure – Facts of socialist architecture in Albania

Ekspozite zhvilluar në Prishtinë në bashkëpunim me AQTN (MZHU) dhe Universita IUAV di Venezia

2018 – Akademia 100+ Fshatrat

Akademi verore e zhvilluar në bashkëpunim me Agjencinë Kombëtare të Planifikimit të Territorit

2018 – WAVe abroad Tirana 2018

Workshop ndërkombëtar organizuar në bashkëpunim me IUAV Venezia

2018 – Morphosis

Ekspozite zhvilluar në bashkëpunim me Universitetin Politeknik të Torinos

2017

IFAU Tirana 2017 – 1st International Forum on Architecture and Urbanism

Cities in Transition

Tirana, December 14-16, 2019

Konferencë ndërkombëtare e organizuar në bashkëpunim me Universitetin e Prishtinës

Unë restauroj

Ekspozite zhvilluar në bashkëpunim me Bashkinë Korçë

Under Pressure – Facts of socialist architecture in Albania

Ekspozite zhvilluar në Venecia në bashkëpunim me AQTN (MZHU) dhe Universita IUAV di Venezia

Dramatic Beauty of Light

Workshop dhe Ekspozitë zhvilluar në kuadër të International Design Week në Eastern Mediterranean University

Tirana Policentrike

Ekspozitë zhvilluar në bashkëpunim me Bashkinë Tiranë

Design Code in the Albanian Alps

Workshop i zhvilluar në bashkëpunim me GIZ, Universitetin e Kasselit (Gjermani) dhe Universitetin e Shkodrës

Në rrugicat me kalldrëm

Ekspozite zhvilluar në bashkëpunim me Bashkinë Korçë

365 orë për mjedisin

Workshop dhe ekspozitë e zhvilluar për projektimin e qendrës së informimit Aarhus në bashkëpunim me Ministrinë e Mjedisit, UNDP Albania dhe Gef.

2016

Stacione – Një udhëtim arkitektonik

Ekspozite zhvilluar në bashkëpunim me AQTN (MZHU) dhe Institutin e Monumenteve të Kulturës

City and Territory: Reconsidering Archaeology and Architecture

Shkollë verore dhe konferencë ndërkombëtare e organizuar në Romë, në Bashkëpunim me Girne American University, Sapienza Universita di Roma, Mersin University, Alexandria University, Universita degli Studi Firenze

Ditët e mjedisit – Gjakovë

Aktivitete në mbrojtje të mjedisit në bashkëpunim me Bashkinë Gjakovë

Banesë sociale dhe ekologjike me efiçensë energjie – Korçë

Ekspozite dhe konkurs zhvilluar në bashkëpunim me Entin Kombëtar të Banesave

Trashëgimi në rrënoja, rijetëzim i së harruarës

Ekspozite zhvilluar në bashkëpunim me Ministrinë e Kulturës

2015

Ndërtesa të bardha – Arkitektura e spitaleve 1945-1990

Ekspozite zhvilluar në bashkëpunim me AQTN (MZHU) dhe Institutin e Monumenteve të Kulturës

Banesat e parafabrikuara – Histori me beton

Ekspozite zhvilluar në bashkëpunim me AQTN (MZHU) dhe Institutin e Monumenteve të Kulturës

2014

Dhoma e ndenjes

Pavijon i realizuar në kuadër të javës së gjelbër në FAU dhe ekspozuar në Panairin “Energjia sfida e së ardhmes” në Tirana Expo Center. Realizuar me mbështetjen e Tirana Expo Center.

2013

Proces Urban – Simboli i një zone të re urbane

Konkurs projektimi dhe ekspozitë zhvilluar në bashkëpunim me Komunën Kashar në Muzeun Historik Kombëtar

PIER Korça

Projekt për Rivitalizimin e Pazarit të Korçës zhvilluar në bashkëpunim me ESTP – Paris dhe Bashkinë e Korçës

2012

Orikos

Projekt për Parkun Arkeologjik dhe Natyror të Orikumit zhvilluar në bashkëpunim me HEPIA – Gjenevë

Vizioni Mbi Tiranën

Studim mbi Polet e Zhvillimit Urban hartuar në kuadër të Planin e Përgjithshëm Vendor të Tiranës në bashkëpunim me Bashkinë e Tiranës

PIR Tirana

Studim mbi Bulevardin dhe Lumin e Tiranës hartuar në kuadër të Planin e Përgjithshëm Vendor të Tiranës në bashkëpunim me ESTP – Paris dhe Bashkinë e Tiranës

2011

Arkitektët dhe inxhinierët italianë në Shqipëri

Konferencë ndërkombëtare e organizuar në bashkëpunim me Universita degli Studi di Firenze, Institutin e Monementeve të Kulturës dhe Shoqatën e Arkitektëve të Shqipërisë.

PIR Berati

Projekt për Rivitalizimin e Qendrës së Beratit zhvilluar në bashkëpunim me ESTP – Paris dhe Bashkinë e Beratit

Tiranafields

Workshop dhe Shkollë Verore e fotografise së arkitekturës dhe peizazhit organizuar në bashkëpunim me Politecnico di Bari

2010

Waterfront Shkodra

Projekt për Rivitalizimin e Waterfrontit të Shkodrës zhvilluar në bashkëpunim me Universita degli studi di Firenze dhe Bashkinë e Shkodër

2008 – 2009  IMCHCV

Program Studimi Master – “Instrumente dhe Metodologji në Konservimin dhe Valorizimin e Trashëgimisë Kulturore” realizuar në bashkëpunim me Universita degli studi di Urbino “Carlo Bo” – Itali, Universita degli studi di Roma “La Sapienza” – Itali, UNIADRION, Univerzitet “Džemal Bijedić” u Mostaru – Bosnje Hercegovinë, Univerzitet u Sarajevu – Bosnje Hercegovinë, Univerzitet u Novom Sadu – Serbi