23004398_1642880812408984_4830322512525613154_o

Në datën 28 tetor 2017, në ambientet e “Dyqanit të Rakos” Pazari i Vjetër i Korçës u zhvillua ceremonia e Diplomimit të 22 Restauratorëve të parë pjesë e “Masterit Profesional Restaurim Monumentesh Kulture”. Me këtë rast u hap dhe Ekspozita “Unë restauroj”, me projektet e restaurimit me tematikë nga rajoni i Korçës, të punuara nga diplomantët e vitit të parë akademik të këtij Masteri.

Në ceremoninë e Dipllomimit morën pjesë Ministrja e Kulture Zj. Mirela Kumbaro, Ministri i Bujqësisë Z. Niko Peleshi, Drejtoresha e IMK Zj. Arta Dollani, Rektori i Universitetit të Korçës Prof. Ali Jashari, Rektori i UPT Prof. Andrea Maliqari, Zv Kryetari i Bashkisë së Korçës Z. Ermal Saraçi dhe punonjës të saj, Dekani i FAU Prof. Florian Nepravishta dhe pedagogë të Masterit, studentë dhe qytetarë dashamirës të trashëgimisë kulturore.

Mësimdhënia në Degën e qytetit të Korçës të Fakultetit të Arkitekturës dhe Urbanistikes, UPT u mundësua nga bashkëpunim i shkëlqyer midis UPT, Bashkisë Korçë, Institutit të Monumenteve të Kulturës dhe QSA. Specialist nga më të njohurit e fushës së ruajtjes dhe restaurimit të monumenteve të kulturës u bënë pjesë e mësimdhënies në këtë Master të munguar prej vitesh në sistemin Universitar në vendin tonë. Katër profesor nga Universitetet partnere të FAU nga Sapienza University of Rome, Universita di Campania dhe Vienna University of Technology kotribuan me ekspertizën e tyre në mbarëvajtjen e këtij masteri.

Urime studenteve!

CEREMONIA E NDARJES SË DIPLOMAVE

19:30   Celja e ceremonisë

19:35    Fjala përshëndetëse nga Zv/Kryetari i Bashkisë Korçë, z. Ermal Saraci

19:45   Fjala përshëndetëse e Dekanit të Fakultetit të Arkitekturës dhe Urbanistikës, z. Florian Nepravishta

19:55   Fjala përshëndetëse e Rektorit të Universitetit Politeknik të Tiranës, z. Andrea Maliqari

20:05   Fjala përshëndetëse e Ministrit të Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, z. Niko Peleshi

20:15   Fjala përshëndetëse e Ministrit të Kulturës, znj. Mirela Kumbaro

20:30   eremonia e ndarjes së diplomave dhe ekzpozimi i projekteve të restaurimit të diplomantëve

22883670_10214334325582916_121763610_o - Copy22908576_10214334309942525_1087699396_o22906412_10214334310302534_1688928233_o - Copy23023346_10214334310382536_588279513_o23023132_10214334318462738_1260250387_o22883784_10214334320782796_1995052032_o - Copy23022998_10214334324342885_1420049627_o 22906366_10214334324382886_551419267_o - Copy 23023098_10214334325422912_1771261568_o 23107602_10214334322342835_734895321_o22853428_10214755385419625_5906491084718877200_n 22861372_10214690410203207_7688016190414446451_o22829534_10215347659550468_7837283642921247365_o

23023197_10214334321702819_774455511_o 22906471_10214334319062753_894743811_o